Τρίτη 30 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ
Πηγή της δύναμής μας: Η στρατηγική μας

Σε συγκέντρωση, το Σάββατο, στην Αράχοβα μίλησε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

«Προειδοποιήσαμε εγκαίρως και το επαναλαμβάνουμε ότι η βρωμερή εκστρατεία του αντικομμουνισμού θα μεγαλώσει, γιατί δεν μπορούν το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό, το κράτος και οι μηχανισμοί τους, να κάνουν διαφορετικά. Καταδείξαμε το κίνητρο του αντικομμουνισμού: Είναι, συγκεκριμένα, ο υπαρκτός κίνδυνος που γι' αυτούς διαγράφεται - κάτω από συνθήκες καταλυτικές και με την παρέμβαση του ΚΚ - να αμφισβητήσουν οι λαοί το εκμεταλλευτικό σύστημα, να στραφούν προς το Σοσιαλισμό - Κομμουνισμό, να ανασυνταχθεί το εργατικό κίνημα και να ισχυροποιηθούν τα ΚΚ, να κλονιστεί η εξουσία του κεφαλαίου ακόμα και να χαθεί, μια εξέλιξη εφιαλτική για τα συμφέροντά τους».

Αυτό τόνισε ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σε συγκέντρωση που έγινε το περασμένο Σάββατο στην κεντρική πλατεία της Αράχοβας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του τριημέρου.

Επεσήμανε πως στις μέρες μας απαιτείται επαγρύπνηση, καθώς: «Ιμπεριαλισμός και πλουτοκρατία δεν παραδίνουν εύκολα τα όπλα προκειμένου να πλήξουν το ΚΚΕ, με κάθε μέσο και τρόπο. Μπορούμε και πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτήν την επίθεση. Πηγή της δύναμής μας είναι η στρατηγική μας, η εύστοχη πολιτική μας γραμμή, οι δεσμοί μας με τη φτωχολογιά, η συμβολή στην καθημερινή πάλη, η προβολή του άλλου δρόμου ανάπτυξης, το μέτωπό μας στον οπορτουνισμό και το συμβιβασμό, η συνειδητοποίηση της ατομικής ευθύνης του κομμουνιστή και κάθε αγωνιστή».


Καταλήγοντας, τόνισε: «Είμαστε μαχητικά αισιόδοξοι, που σημαίνει ότι υπολογίζουμε τις δυσκολίες και τις δυνατότητες μιας τέτοιας δράσης και στάσης. Πρέπει να ασκηθούμε και να εκπαιδευτούμε και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Πανστρατιά, λοιπόν, ενάντια στον αντικομμουνισμό και τις προβοκάτσιες! Υπεράσπιση της Ιστορίας μας! Δουλειά με τη στρατηγική μας της Λαϊκής Οικονομίας και Λαϊκής Εξουσίας! Δουλειά για ισχυρό ΚΚΕ, ικανό να ηγηθεί στη λαϊκή αντεπίθεση!».

Νωρίτερα, καλωσόρισε τους νέους της ΚΝΕ στο χωριό ο πρόεδρος της κοινότητας Θεόδωρος Σταθάκης, επεσήμανε πως είναι χαρά και τιμή για το χωριό που η ΚΝΕ το επέλεξε για τις εκδηλώσεις της.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Από την Ελλάδα έως το Μεξικό ο προλεταριακός διεθνισμός είναι η δύναμή μας!»(2021-12-22 00:00:00.0)
Τα διδάγματα της Οχτωβριανής Επανάστασης φωτίζουν το δρόμο μας(2014-11-12 00:00:00.0)
Η μελέτη της Ιστορίας μάς βοηθά να έχουμε κριτήρια σταθερά για την επεξεργασία της στρατηγικής μας(2012-02-26 00:00:00.0)
Δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για τη μάχη των ιδεών(2010-10-07 00:00:00.0)
Ρήξη με την ΕΕ της καταστολής και του αντικομμουνισμού(2008-09-20 00:00:00.0)
Γνωρίζουμε την ιστορία μας, τιμάμε τους νεκρούς μας(1999-12-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ